Kjente såpeoperaer og dramaserier

Tv-serier er en stor del av livet til mange. Det er blitt mer og mer populært ettersom du i dag har lett tilgang til enhver serie du vil se. Dramaserier og såpeoperaer er favorittene i mange familier. Hva som går under disse kategoriene er ymse. En såpeopera er en serie hvor alt kan skje, og de foregår ofte i normale situasjoner. Dramaserier kan være utrolig mye forskjellig, fra medisinske og politiske drama til drama som utspiller seg i fantasiverdener og i verdensrommet. De skiller seg fra såpeoperaer ved å handle om mer seriøse temaer og ved å være mindre humoristiske.

  • Såpeoperaer
  • Dramaserier

Home and Away

Home and Away er en australsk såpeopera, som har gått på tv siden 1988 og fortsatt går den dag i dag. Serien har spilt inn over 7 000 episoder, og det lages fortsatt nye. Serien er en klassisk såpeopera hvor du følger livene til beboerne i Summer Bay og alle problemene de treffer på. Home and Away har en kjær plass i manges hjerter, og ettersom serien har gått så lenge er det mange som har fulgt den i mange år. For mange er også denne serien veldig nostalgisk, og noen føler nok at de har vokst opp med den.

  • Home and Away
  • Friends
  • Grey’s Anatomy
  • Hotel Cæsar
  • Game of Thrones

Venner for livet

Venner for livet, eller Friends som den er mer kjent som, er en av de mest kjente seriene gjennom tidene. Mange ser på Venner for Livet som en såpeserie, eller en blanding mellom en såpeserie og en situasjonskomedie, en slags såpekomedie. Den gikk fra 1994 til 2004, og er fortsatt populær i dag. Vi følger livet til seks venner i New York. Vi følger dem på god og vondt, og gjennom serien blir vi godt kjent med alle sammen. Mange har et nært forhold til serien. Flere av skuespillerne fikk sitt gjennomslag med serien, for eksempel Jennifer Aniston and Courtney Cox.

Hotel Cæsar

Hotel Cæsar er nok den mest kjente norske serien noen sinne. Den gikk fra 1998 og helt til 2017, og det ble sendt over 3 000 episoder. Hotel Cæsar er selve definisjonen på en såpeserie. Gjennom serien følger du gjester og personale som jobber på Hotel Cæsar i Oslo. Du følger dem gjennom alt du kan tenke deg av drama, fra brann og sykdom til kjærlighetsproblemer og familiedrama. Alt du kan tenke deg kan skje, og dette er en serie som er kjær for mange. Ettersom den gikk i så mange år, har mange vokst opp sammen med Hotel Cæsar.

Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy er en medisinsk dramaserie. Den er basert i Seattle i USA, og du følger en rekke ansatte på sykehuset. Du følger dem fra de kommer rett ut fra medisinstudiet og gjennom karrierene deres. Her skildres personlige drama, medisinsk drama og alt annet du kan tenke deg av gode og dårlige hendelser. Grey’s Anatomy går fortsatt, og er nå på sin 15. sesong. Serien ble lansert for første gang i 2005. Dette har blitt en klassisk tv-serie som mange følger. Etter å ha blitt kjent med karakterene gjennom så mange sesonger, er det mange som føler at de kjenner hovedpersonene.

Game of Thrones

Game of Thrones er en amerikansk fantasi-drama-serie. Den hadde sin premiere i 2011, og ble en kjempe-hit med en gang. Den er basert på bokserien A Song of Ice and Fire, skrevet av George R. R. Martin. Serien har åtte sesonger, og den åttende ble den siste. I serien følger du en rekke familier i et oppdiktet land, mens de kjemper mot hverandre for å få styre landet Westeros. Game of Thrones er uten tvil en av de mest populære seriene noen sinne. Premieren av sesongfinalen ble sett av over 17 millioner seere, hvilket satte nye rekorder for HBO.