Glamour – såpeopera uten sidestykke

Siden premieren i 1987 har Glamour hatt stor suksess. Denne TV-serien er søsterserien til The Young and the Restless, og flere av karakterene har spilt i begge seriene. Serien er faktisk den mest sette serien i verden, med over tjueseks millioner seere, og blir sendt i over hundre land. Her får du alt fra intriger og sjalusi, til drama og romantikk. Serien kom først på norsk TV tre år etter debuten sin, i 1990. Per dags dato finnes det hele åtte tusen episoder av Glamour. Serien har gjennom årene vunnet en hel del priser, og disse er som følgende:

  • Emmy
  • British Soap Awards
  • Alma Awards

Handling

Serien handler først og fremst om familiene Logan, Spencer og Forrester. Man får et innblikk i livene deres i Los Angeles, og det skjer mye bak fasaden. Hovedkarakterene Eric Forrester og Brooke Logan har vært med helt fra starten, og siden første episode kom ut. Etter hvert som serien har fått flere og flere sesonger, har det også kommet nye karakterer. Bill Spencer og hans sønn Liam Spencer er nye karakterer som har blitt populære de siste årene. Serien utspiller seg i Los Angeles der seerne får ta del i karakterenes liv i et motemekka, og det er mye intriger for å si det mildt! Hovedkarakterene er:

  • Quinn Fuller Forrester
  • Liam Spencer
  • Bill Spencer JR.
  • Donna Logan
  • Brooke Logan

Bakgrunn

Bakgrunnen for historien var at Stephanie Douglas, som er datter av en rik forretningsmann John Douglas, møtte hennes fremtidige ektemann, Eric Forrester. Eric drømmer om å bli en motedesigner. De møtes under studiene i Chicago. De to giftet seg så fort Stephanie ble gravid, som resulterte i at Eric måtte forlate sin daværende kjæreste Elizabeth Henderson. Eric og Stephanie flytter deretter til Los Angeles der de etablerer Forrester Creations og designer og produserer mote for menn og kvinner. De to klarer å oppdra fire barn til tross for berømmelsen og rikdommen. I mellomtiden gifter Elizabeth seg med studiekameraten Stephen Logan, som senere forlater Elizabeth og barna.

Begynnelsen av serien

Pilotepisoden fokuserer på forberedelsene av bryllupet til Forresters eldste sønn, Ridge, som skal gifte seg med Caroline Spencer, datteren til mediamogulen Bill Spencer. På denne tiden har Ridge allerede blitt en motedesigner og visepresident av Forrester Creations. Flere medier publiserer bryllupet deres, og tusenvis av kvinner ser bildene av Ridge og spekulerer i identiteten til kvinnen han gifter seg med. Ridge har tross alt, til nylig, vært en skjørtejeger og nektet å slå seg til ro med en kvinne. En av de nysgjerrige er Brooke, som blir sentral i serien. Hennes forhold til Ridge setter opp store deler av historien.

Utviklingen i serien

Bryllupet til Ridge og Caroline blir avlyst som følge av at Ridge er utro mot Caroline med en gammel flamme. Brooke og Ridge gjenforenes av og til, men dette blir det en slutt på når Ridge finner trøst i en annen, Dr. Taylor Hayes. Brooke gifter seg så med Ridges far, Eric. Eric søker om skilsmisse fra Stephanie for å gifte seg med Brooke. De får to barn sammen, og etter hvert blir paret skilt og Eric går så tilbake til Stephanie, samtidig som Ridge og Brooke fortsetter sitt av-og-på-forhold. Senere gifter Eric seg med Brookes søster, Donna Logan, og paret skiller seg senere.

Serien i Norge

Glamour ble vist i Norge for første gang i 1990. Da ble den sendt på Nordic Channel. TV Norge begynte å sende den i 1993, men da lå de ca. seks år etter amerikansk sendeskjema, og hoppet dermed over fem år i 2000. Da viste de en oppsummering på fem minutter av hva som hadde skjedd, noe som førte til en telefonstorm til TV Norge. Serien hadde opp mot 100 000 seere i Norge de første årene. Den siste episoden som ble sendt på TV var i 2011. TV6 annonserte i 2018 at de skulle begynne å sende serien. Det er også mulig å se Glamour på TV2 Sumo,