Filmene du må se i 2020

Black Widow og Wonder Woman 1984

For superhelt-fans av både Marvel og DC-universet, kommer det to nye storslagene filmer med sterke kvinnelige hovedroller. Med Scarlett Johansson som den smidige Natasha Romanoff – også kjent som Black Widow, følger vi heltinnens historie i tidsrommet mellom Avengers Civil War (2016) og Infinity War (2019). I motsetning til Black Widows smidige kampteknikk og arsenal av våpen, har vi krigeren Wonder Woman, utstyrt med sverd, skjold og en magisk lasso. Etter flere middelmådige filmer fra DC sitt filmatiske univers, fikk vi i 2017 en film med humor, kjærlighet og storslåtte kampscener. I 2020 kommer oppfølgeren til kinosuksessen, med filmen Wonder Woman 1984.

  • Black Widow har premiere dato 1. mai 2020
  • Wonder Woman 1984 har premiere dato 5. juni 2020

Tenet

En av vår tids største filmskapere, Christopher Nolan, med filmer som Inception (2010), The Dark Knight triologien, Interstellar (2014) og Memento (2000), er forventningene til Nolans nye film, Tenet, skyhøye. Hans nyeste prosjekt er omgitt av mystikk. Uten noen bekreftelser, går det rykter om en episk actionthriller med internasjonal spionasje i sju forskjellige land og en reise i tid. Med tanke på Nolans lidenskap for å skyte på 70 mm og ambisiøse tilnærming til tid og praktiske effekter, er dette virkelig en film å glede seg til. Noen av skuespillerne bekreftet for filmen er Michael Cain, Robert Pattinson, John David Washington og Elizabeth Debicki.

  • Tenet kommer på kino 17. juli 2020
  • Produsert av legenden Christopher Nolan

Dune

Den episke sci-fi-fortellingen Dune får ny filmatisering fra den nyetablerte filmskaperen Denis Villeneuve, kjent fra Bladerunner 2049 (2017), Arrival (2016) og Sicario (2015). Filmen er basert på novellen til Frank Herbert fra 1965, som omhandler en konflikt om kontrolleringen av stoffet «melange» på den brutale ørkenplanten Arrakis. Dette er en ny filmatisering etter David Lynch sin kultversjonen fra 1984. Med tanke på hvordan Villeneuve gjenskapte den visuelle stilen og atmosfæren med Bladerunner 2049, er dette en film som høyst sannsynlig er en fryd for øyet og funker best på kinolerretet. Filmen har premiere dato den 18. desember 2020

Top Gun: Maverick

Action-klassikeren Top Gun (1986), får en ny oppfølger med Tom Cruise tilbake bak spakene som flypiloten Maverick. I den første filmen følger vi Pete Maverick sin opptrening for å bli jagerpilot, samt hans vennskap med karakteren Goose. I den nye filmen er Maverick flyinstruktør på «Top Gun»-skolen, hvor Goose sin sønn er hans elev. I traileren annonsert med filmen, ser vi flere gjenkjennelige karakterer og hører den ikoniske musikken fra originalen. Filmen er forklart som et «kjærlighetsbrev til luftfart». Ta på deg pilotbrillene, en bøtte med popcorn og gjør deg klar for høy fart og akrobatisk flyvning med Top Gun: Maverick. Premiere 26. juni 2020.

Mulan

Etter flere live-action gjenskapninger av kjente og kjære Disney-klassikere, kommer nå fortellingen om Mulan tilbake på lerretet. Den originale animasjonsfilmen premierte i 1998 og fortalte historien om den unge kinesiske kvinnen Mulan. Forkledd som en mannlig kriger, blir hun med i krigen for å redde sin far. Ut fra traileren, ser det ut som filmen tar en mer virkelighetsnær tilnærming, uten den morsomme sidekick-karakteren Mushu, en liten drage spilt av Eddie Murphy i originalversjonen. Noe som er kanskje er et friskt pust, med tanke på flere CGI tunge filmer innen Disney-universet. Filmen kommer på kino den 27. mars 2020.

No Time to Die

Daniel Craig er tilbake som den karismatiske superspionen James Bond. Craig har selv sagt at dette er hans siste rolletolkning av den britiske spionen, James Bond, i den tjuefemte filmen i serien. I denne filmen har Bond forlatt aktiv tjeneste og lever et rolig liv i Jamaica. Den pensjonerte tiden blir avbrutt når han blir kontaktet av en gammel venn fra CIA. Som alle Bond-filmer kan vi forvente mye action, stilige biler, kult teknologisk utstyr og en ny ikonisk superskurk. Det skal derimot være et større fokus på de kvinnelige karakterene i denne filmen, som skal bli sentrale roller for fortellingen. Premieredato er 08. april 2020.