De beste dramaseriene du kan streame!

The Crown

Monarkiet har aldri vært mer spennende enn nå. Den første sesongen følger en ung dronning Elizabeth II fra da hun gifter seg med sin utkårede Philip til hun blir Storbritannias dronning. Gift med en mann som leter etter mer makt og en søster med lite sans for regler og protokoll, er det stadig nye utfordringer som kommer i veien for den nye dronningen. Kjente personligheter som Winston Churchill og J.F. Kennedy er med i denne dramafylte TV-serien. Det ryktes at den ekte dronning Elizabeth har sett og likt serien! The Crown har alle sine tre sesonger tilgjengelige på Netflix.

  • Serie basert på det britiske monarkiet
  • Basert på dronning Elisabeth

Vikingtiden

Vikinger og vikingkultur er også populært nå. HBO satser på dramaserien Vikings, med australske Travis Fimmel og svenske Gustaf Skarsgård i hovedrollene. Serien starter med eventyrene til Ragnar Lothbrok og veien hans fra bonde til vikingkonge, og toktene til England. Ragnar er gift med skjoldmøen Lagertha, og har sønnen Bjørn som serien etter hvert også følger på toktene til Middelhavet. Trolldom, slag, krig og sex er noe av det mest fremtredende ved serien. Netflix på sin side har satset på The Last Kingdom, en serie som starter da en ung Uhtred er vitne til sin fars død i hendene til vikinger, som tar ham med og oppfostrer ham.

  • Vikings: Se alle fem sesonger på HBO
  • The Last Kingdom er Netflix’ norrøne satsing

Mad Men

Dette er en amerikansk serie som tar deg tilbake til USA og reklamebransjen på 60-tallet. En vakker og vellykket reklametegner (Jon Hamm) gjør det stort i et prestisjefylt reklamebyrå i byen som aldri sover (New York). Her gjøres det business på gamle-måten, og alle knep brukes for å bedåre kundene i senk. Dette gjør hovedrolleinnehaveren til det fulle. Hans dobbeltliv er preget av utroskap, fest og fyll, men til hverdags holder han fasaden som en god ektemann og far til sine barn. Serien ble spilt inn i syv sesonger i 2007, og har vunnet fem Golden Globe og 16 Emmy-priser. Du kan se alle syv sesongene på Netflix.

The End of the Fucking World

James er en 17 år gammel psykopat. Moren hans begikk selvmord da han var et barn, og han bor med faren sin som han hater. På videregående skole møter han Alyssa, som han bestemmer seg for å drepe. Lite vet han at Alyssa har egne problemer hjemme og en hel del besluttsomhet og temperament. Dette er plottet til The End of the Fucking World, som følger James og Alyssa i sitt forsøk på å rømme hjemmefra i en stjålet bil, mens de er etterfulgt av politiet. En actionfylt dramaserie fra Storbritannia med mye svart humor. Seriens to sesonger er tilgjengelige på Netflix.

After Life

På Netflix kan du se den nye serien After Life, med Ricky Gervais i hovedrollen. Den britiske serien har fått utmerkede anmeldelser. Ricky Gervais spiller enkemannen Tony. Da kona døde av kreft, mistet Tony lysten til å leve. Med en sviktende livsgnist og en likegyldig holdning til livet, der det er ett fett om du dør eller lever, tillater Tony seg å gjøre og si akkurat det som passer han. Dette gir et lattermildt preg over serien, men med seriøse undertoner. Serien er både skarp, alvorlig, lun og humoristisk, og er et must for deg som liker britisk humor.

American Crime Story

Serien består av to avsluttende sesonger, hvorav den første handler om O.J. Simpson og rettssaken mot han. Den andre sesongen handler om drapet på Gianno Versace. Det står mange kjente navn på rollelisten, deriblant Penelope Cruz og Cuba Gooding Jr. David Schwimmer fra Friends spiller O.J.s nære venn Robert Kardashian, mens John Travolta spiller O.J.s advokat. Travolta er for øvrig også en av regissørene av denne amerikanske «true crime»-serien. En tredje sesong er under innspilling, og vil lanseres på Netflix 27. september 2020. Denne sesongen vil handle om USAs 42. president, Bill Clinton, og om sex-skandalen som nesten kostet han presidentstolen.